menusearch
iranmakh.ir

از طریق مشارکت می‌توانیم به برخی از حقوق خود دست یابیم؛ مردم آگاهانه در انتخابات شرکت کنند/ آشتی مردم با صندوق های رائ

جستجو
پنج شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ | ۵:۵۰:۱۷
۱۴۰۳/۴/۱۳ چهارشنبه
از طریق مشارکت می‌توانیم به برخی از حقوق خود دست یابیم؛ مردم آگاهانه در انتخابات شرکت کنند/ آشتی مردم با صندوق های رائ
از طریق مشارکت می‌توانیم به برخی از حقوق خود دست یابیم؛ مردم آگاهانه در انتخابات شرکت کنند/ آشتی مردم با صندوق های رائ

مردم در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری آگاهانه و فارغ از مسایل احساسی و بر اساس منطق شرکت کنند تا بالاترین مقام اجرایی کشور بر اساس توانمندی و تخصص انتخاب شود.

به گزارش ایران ما در آستانه برگزاری دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستیم و باید خاطر نشان کرد: موضوع استفاده از حق، موضوعی است که هر فردی در هر جایی که حقی دارد می‌تواند از آن استفاده کند؛ یکی از این حقوق استفاده از آن در مشارکت‌های سیاسی و مدنی است.

انتخابات یکی از مولفه‌های مشارکت سیاسی است و در این شرایط حتی اگر نارضایتی‌هایی باشد که هست و حتی اگر ناملایمتی‌هایی باشد که هست باز هم استفاده از این حق موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد و همه شهروندان در انتخابات شرکت کنند.البته استفاده از این حق مستلزم این است که برگزارکنندگان هم به جنبه‌ها و مولفه‌هایی متمرکز شوند و از آنجایی که انتخابات الزاماتی دارد که اگر نباشد این مشارکت اتفاق نمی‌افتد.

از جمله این الزامات اطمینان داشتن به نتیجه انتخابات است که هرچه این اطمینان بیشتر باشد میزان مشارکت هم بیشتر است و مردم برای رسیدن به حق خود انتخاب می‌کنند بر این اساس هم مردم در انتخابات مختلف مانند ریاست جمهوری، شوراها و مجلس شرکت می‌کنند. اما باید توجه شود که بدون بسترسازی و بدون الزامات لازم مشارکت حداکثری قابلیت عینی پیدا نخواهد کرد و این می‌شود که در انتخابات از همه طیف‌ها از همه سلیقه‌ها و حتی دو قطبی کردن فضای انتخابات شکل می‌گیرد و به کار گرفته می‌شود.

میزان مشارکت مردم در دور اول انتخابات ریاست جمهوری که هشتم تیرماه برگزار شد، مشارکت ۴۰ درصدی شکل گرفت و این میزان مشارکت نشان می‌هد که الزامات وجود ندارد یا اینکه ضعیف است. باید گفت: از طریق مشارکت می‌توانیم به برخی از حقوق خود دست یابیم.

در گذشته شاهد بودیم که از طیف های مختلف در انتخابات روی کار آمدند و شرایط اقتصادی بدتر شد و حتی مردم شاهد اختلاس‌هایی بودند که بحث اعتماد سازی را سخت کرد؛ در چنین شرایطی شاید دو قطبی سازی انتخابات بتواند مشارکت را بیشتر کند.

اما توصیه ما به عنوان اصحاب رسانه به مردم و شهروندان این است که انتخابی آگاهانه داشته باشند که بر اساس منطق باشد، درست است نارضایتی هایی هست اما راه حل مشکل قهر با صندوق نیست بلکه یکی از راه های رسیدن به حق، شرکت در انتخابات است و من هم به عنوان یک ایرانی در همه دوره های انتخابات شرکت کرده ام و شرکت خواهم کرد.

چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ساعت ۸ صبح روز جمعه هشتم تیرماه ۱۴۰۳ در ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه اخذ رای در سراسر ایران برگزار شد که از این تعداد ۳۴ هزار و ۵۲۲ شعبه شهری، ۲۴ هزار و ۱۱۸ شعبه روستایی، ۴۳ هزار و ۴۲۵ شعبه ثابت و ۱۵ هزار و ۲۱۵ شعبه سیار بود.همچنین ۳۴۴ شعبه اخذ رای در نقاط مختلف جهان برای انتخاب نهمین رئیس‌جمهور در سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها در نظر گرفته شده بود.

فرآیند برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران به دلیل شهادت آیت الله رییسی، هشتمین رئیس جمهور اسلامی ایران و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد، پیش از اتمام دوره چهارساله، زودهنگام برگزار شد. پس از تأیید صلاحیت ۶ تن از داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی شورای نگهبان، در ۲۰ خردادماه، رقابت بین مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و محمدباقر قالیباف به عنوان نامزدهای واجد شرایط چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، آغاز شد و پس از انصراف قاضی زاده هاشمی و زاکانی از صحنه رقابت، انتخابات میان چهار نامزد باقی مانده در هشتم تیر ماه برگزار شد.

با اعلام نتایج رسمی انتخابات در روز شنبه ۹ تیرماه، انتخابات به دور دوم کشیده شد که این مساله در قانون اساسی هم دیده شده و در اصل ۱۱۷ قانون اساسی آمده است که: «رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکت‌کنندگان انتخاب می‌شود، ولی هر گاه در دور نخست هیچ‌یک از نامزدها چنین اکثریتی به دست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رای گرفته می‌شود.

در دور دوم، تنها دو نفر از نامزدها که در دور نخست آرای بیشتری داشته‌اند شرکت می‌کنند، ولی اگر بعضی از نامزدهای دارنده آرای بیشتر، از شرکت در انتخابات منصرف شوند، از میان بقیه،دو نفر که در دور نخست بیش از دیگران رای داشته‌اند برای انتخاب مجدد معرفی می‌شوند.» طبق این اصل رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکت‌کنندگان انتخاب می‌شود.

با اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری در مرحله اول، سعید جلیلی و مسعود پزشکیان برای رقابت های انتخاباتی به مرحله دوم راه یافتند و مرحله دوم انتخابات نیز روز جمعه ۱۵ تیر برگزار می‌شود.

#پایگاه_خبری_ایران_ما

#قرار_انتخاب

#جمعه_می‌آییم

#کابینه_۹۰_میلیونی

#مشارکت_ما_قدرت_ما #برای_صدای_قویتر_همه_رای_بدهیم

#انتخابات_حق_ما_و_مسئولیت_ما

#خوزستان_میآید‌

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

قوانین و مقررات سازمان

قوانین و مقررات سازمان

تمامی حقوق برای وب سایت خبری_ تحلیلی * ایران ما * محفوظ است. * ایران ما * آمده است تا در ارائه مطالب متفاوت باشد. البته متفاوت نه به این معنی که همه ی مطالب در سایت خبری_تحلیلی ما تولیدی خواهند بود؛ چرا که افزایش تولید مطلب، نیازمند داشتن نویسندگان و خبرنگاران در حوزه های مختلف است که به دلایل مختلف در این مقطع زمانی برای ما ما امکان پذیر نیست. اما تمامی سعی و کوشش ما در این پایگاه خبری_تحلیلی ارائه متفاوت مطالب است تا خوانندگان گران قدر شاهد مطالب تکراری نباشند. باسپاس مدیر مسئول پایگاه خبری_تحلیلی * ایران ما * اعظم صمدزاده