در یاداشت روز اعظم صمدزاده بخوانید:به بهانه نخستین نمایشگاه موزه ها، اشیا و اسناد تاریخی صنعت نفت جنوب، اسفند ماه ۱۴۰۲ هر چه زمان میگذرد و عمر بیشتر میشود، نیاز بشر به تجربههای پیشینیان افزایش مییابد. در فرهنگ بشری، جایگاه ما به واسطه استفاده از تجربههای گذشته هر روز ارتقا مییابد.
چه کسی است که نداند و باور نکند ما در دنیایی زندگی میکنیم که با دنیای گذشتگان یکسره متفاوت است؟ تاریخ ما را به دانشی میرساند که از گذشته به نحوی منسجم و قابل تحلیل بهره ببریم. همین است که بزرگان میگویند: کسی که گذشته را انکار کند، محکوم به زندگی در گذشته است.
سرعت تحولات جامعه بشری بیش از آن است که بتوان لحظه را تکرار کرد. خطای استراتژیک آن است که خود را در ورطه بیتجربگیها رها کنیم و از زمان باتلاق بسازیم. تاریخ معاصر تجربه ای گرانقدر را در اختیار میگذارد که میتواند موجب اصلاح امور ما شود. بر اساس همین فرآیند، توجه به امر تاریخ انگاری و ثبت و ضبط آنچه دسترسی ما را به روند امور گذشته میسر میکند از اهمیتی بسزا برخوردار شده است.
نفت در تاریخ اجتماعی خود بسیاری از امور را آغاز کرده و همین بوده که هر جا پا گذاشته با خود تحول و دگرگونی های خوب و آبادی و آبادانی به همراه آورده است. تفاوت امروز و دیروز در نوع نگاه ما شکل میگیرد. چیزی که از دنیا، زندگی، جامعه و … میخواهیم.
به همین واسطه تاریخ معاصر به ما در یک جمعبندی کمک میکند و امکان آن را فراهم میکند که با اتکا به خود، اشتباهات خود را برطرف و نقاط قوت را تقویت کنیم. همچنان که تاریخ اهمیت مییابد بخشهایی از آن که به امروز اتصالی مقاومتر یافته است نیز از اهمیتی دوچندان برخوردار شده است.
تاریخ معاصر ایران را بیشک بدون تاریخ نفت، نمیتوان در نظر گرفت، زیرا به پشتوانه نفت است که ایران به دوران معاصر پا گذاشته است. چگونه میتوان ایران و خاورمیانه را بدون نفت در نظر گرفت؟ از سال ۱۲۸۷ تاکنون که نفت در زندگی و حیات مردم ایران جاری شده است، زندگی ما، صورتی دگر به خود گرفته است. نفت در تاریخ اجتماعی خود بسیاری از امور را آغاز کرده و همین بوده است که هر جا پا گذاشته با خود تحول و دگرگونی به همراه آورده است.
هزینه تمامشده خدمات برای شرکتهای نفتی که به ایران میآمدهاند، با بهرهگیری از نیروهای غیربومی، هزینهای سنگین و غیرقابل تحمل در روند سرمایهگذاری بوده است، به همین دلیل، دنبالکنندگان صنعت نفت، ناگزیر نیرویی را در حد و بضاعت پیشبرد امور نیاز داشتهاند و با اتکا به آموزش و حرفهآموزی، مردم مناطق نفتی را به گونهای تربیت کردهاند که بتوان از نیروی آنها در جهت ارتقای سطح کیفی کار صنعت نفت بهره گرفت.
موزه و اسناد صنعت نفت ایران تلاش دارد تا با بازیابی، مرمت، و نمایش اشیاء و تجهیزات به جای مانده از یک قرن و اندی تلاش و فعالیت در عرصه صنعت نفت و گاز کشور، در حفظ این میراث و انتقال آن به نسل های آینده بکوشد.
مرکز اسناد صنعت نفت از سال 1392 فعاليت خود را در زمينه شناسايي، گردآوري، نگهداري، ساماندهي و اطلاع رساني در اين حوزه آغاز کرده و در حال حاضر آماده ارائه خدمات به پژوهشگران، نويسندگان و علاقه مندان به تاريخ صنعت نفت ايران، به ويژه پيش کسوتاني است که خود بخشي از تاريخ پرفراز و فرود اين صنعت هستند.
تاریخ معاصر تجربه ای گرانقدر را در اختیار میگذارد که میتواند موجب اصلاح امور ما شود. بر اساس همین فرآیند، توجه به امر تاریخ انگاری و ثبت و ضبط آنچه دسترسی ما را به روند امور گذشته میسر میکند از اهمیتی بسزا برخوردار شده است.نفت در تاریخ اجتماعی خود بسیاری از امور را آغاز کرده و همین بوده که هر جا پا گذاشته با خود تحول و دگرگونی به همراه آورده است.
نخستین نمایشگاه موزه ها، اشیاء و اسناد تاریخی صنعت نفت جنوب فرصتی مناسب است تا بتوانیم همه آنچه از گذشته نفت نمیدانستیم و ندیده بودیم را به یکباره ببنیم و هر آنچه لازم است بیاموزیم...
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
تمامی حقوق برای وب سایت خبری_ تحلیلی * ایران ما * محفوظ است. * ایران ما * آمده است تا در ارائه مطالب متفاوت باشد. البته متفاوت نه به این معنی که همه ی مطالب در سایت خبری_تحلیلی ما تولیدی خواهند بود؛ چرا که افزایش تولید مطلب، نیازمند داشتن نویسندگان و خبرنگاران در حوزه های مختلف است که به دلایل مختلف در این مقطع زمانی برای ما ما امکان پذیر نیست. اما تمامی سعی و کوشش ما در این پایگاه خبری_تحلیلی ارائه متفاوت مطالب است تا خوانندگان گران قدر شاهد مطالب تکراری نباشند. باسپاس مدیر مسئول پایگاه خبری_تحلیلی * ایران ما * اعظم صمدزاده
پایگاه خبری ایران ما : آدرس خوزستان، اهواز، آریاشهر، تلفن اعظم صمدزاده 09052464559
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.