بر اساس اسناد تاریخی، شهرستان رامهرمز دومین شهر خوزستان است که به عنوان پایتخت ایران شناخته میشد. رامهرمز در گذشته سمنگان نام داشت. بر اساس گنجینه جوبجی، قدمت این شهر که زادگاه سلمان فارسی است، به هزاره ششم پیش از میلاد و دوران عیلامیان باز میگردد.
جاهای گردشگری رامهرمز با ارزش تاریخی خود، اشاره به دوران ساسانی و قاجار نیز دارند. این شهر، همچون اغلب نقاط استان خوزستان آب و هوایی گرم دارد. مردم شهر رامهرمز به زبان لری سخن میگویند. این مردم، در کشاورزی و پرورش محصولاتی چون گندم، جو، خرما، ترهبار و یونجه معروفند. البته، سیر این شهر در خوزستان معروف است.
رامهرمز، گنجینهای تاریخی است؛
همچنین، صنایع دستی و سوغات رامهرمز گیوه دوزی، جاجیم بافی، عبابافی، چرم دوزی، نمد بافی از جمله صنایع دستی رامهرمز به شمار میروند. در حال حاضر دو هنر مسگری و ساخت زیورآلات رایجترین صنایع دستی رامهرمز به شمار میروند. مسگری در ایران به چندین هزار سال قبل برمیگردد.
رامهرمز، شهر به جا مانده از دوران ساسانی و بنا شده توسط هرمز، به رومز نیز معروف است. این شهر قدمت تاریخی دارد و آثار مختلف ارزشمند تاریخی در آن قرار دارند. قلعه امیر مجاهد، کوه آتشین و چشمههای قیر ماماتین از جمله آثار معروف این شهر به شمار میروند. در سال ۱۳۸۶، با خاک برداری شرکت آب و فاضلاب خوزستان در محلی به قدمت ۲۵۰۰ سال، گنجینه جوبجی کشف شد، این گنجینه از دوران عیلامی به جا ماندهاست.
در ادامه، جاهای دیدنی گردشگری رامهرمز را نام خواهیم برد. تشکوه رامهرمز، قلعه امیر مجاهد رامهرمز، قلعه امیر مجاهد یا قلعه بهبهانی، از جاهای دیدنی شهر رامهرمز است که ارزش تاریخی دارد. قلعه دا و دختر، عمارت صمیمی رامهرمز، باغ امیر سپهدار از عمارت تاریخی صمیمی، یکی از جاهای دیدنی و تفریحی رامهرمز به جا مانده از دوران قاجار است.
آبشار زیبای سرگچ، چشمه های قیر یکی دیگر از آثار طبیعی و باارزش رامهرمز است، چشمه های قیر و روستای ماماتین ،آبشار توف نمکی ،آبشار ابوالفارس، دژ گلی رامهرمز، آبشار توف نمکی، قلعه ملابندر کلانتر نیز از امکان تاریخی رامهرمز هستند.
رامهرمز دیاری کهن / صنایع دستی رامهرمز
رامهرمز دیاری کهن / صنایع دستی رامهرمز
رامهرمز دیاری کهن / صنایع دستی رامهرمز
رامهرمز دیاری کهن / صنایع دستی رامهرمز
رامهرمز دیاری کهن / صنایع دستی رامهرمز