در آیینی با حضور فقیه بزرگوار حضرت آیت الله موسوی جزایری، منتخب مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری، حجت الاسلام و المسلمین پیمان علی نژاد، مدیر کل شبکه جهانی الاهواز و جمعی از علمای خوزستان از کتاب اهواز یا احواز به قلم دکتر عبدالکاظم علی نژاد رونمایی شد.
در این مراسم فقیه بزرگوار حضرت آیت الله موسوی جزایری، دکتر عبدالکاظم علی نژاد را نخبهای افتخار آفرین و برخواسته از قلب عشایر عرب خوزستان دانست و اظهار داشت: مایه افتخار است که در میان عشایر عرب خوزستان نخبگانی همچون حاج عبدالکاظم علی نژاد وجود دارند.
زعیم حوزه های علمیه خوزستان با اشاره به شخصیت وجودی این نویسنده خوش آوازه خوزستانی بیان داشت: حاج عبدالکاظم علی نژاد، شخصیتی فاضل و اهل تحقیق است که تحقیقات ایشان در قالب کتب مختلف به رشته تحریر درآمده و چاپ شده است.
رئیس دانشگاه امیرالمومنین اهواز افزود: کتاب '' اهواز یا احواز'' که توسط این نویسنده برجسته نگاشته شده پشتوانه مستنداتی بسیار قوی داشته و به شیوه مفصل و تحقیقی به ادعاهای تجزیه طلبان پاسخ میدهد.
فقیه بزرگوار حضرت آیت الله موسوی جزایری به ادعای باطل تجزیه طلبان پیرامون نام اهواز اشاره کرد و ادامه داد: تجزیه طلبان ادعاهای باطلی دارند که در این کتاب به شکل مستند با منابع قطعی و معتبر به آنها پاسخ داده شد، این نگاشته ها که به زحمت حاج عبدالکاظم علی نژاد گردآوری شده است از نظر تحقیقی بسیار ارزشمندند.
منتخب مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری، کتاب احواز یا اهواز را منبعی معتبر در راستای رد مدعای باطل تجزیه طلبان دانست و خاطرنشان کرد: این کتاب موفق شد تا بر اساس منابع معتبر ثابت کند که واژه احواز از جعلیات مخالفین است.
در ادامه دکتر عبدالکاظم علی نژاد، نویسنده کتاب اهواز یا احواز خاطرنشان کرد: دشمنان اسلام و مخالفان نظام اسلامی همواره برای ضربه زدن به این نظام تلاش های بسیاری داشته اند تا با جعل تاریخ و تاسیس رسانه های معاند به اهداف پلید خود دست یابند. مورخ و محقق خوزستانی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در تالیف این کتاب بیان داشت: بیش از 300 منبع جغرافیایی بین المللی، 10 هزار نام اهواز را به کار برده است که پیش از یاقوت حموی نویسنده معجم البلدان وجود داشتند، این نویسنده هرچند که جایگاه بزرگی داشته اما دچار اشتباه شده است و نام جعلی احواز را به کار بست، یکی از نمونه اشتباهات آن نام بردن از منطقه حیره به عنوان منطقه ای در یمن است در صورتی که این یک منطقه عراقی است.
نویسنده کتاب ''اهواز یا احواز'' ابراز داشت: یاقوت حمویی نسبت به منطقه ناآشنا بوده و در بکارگیری نام اهواز دچار اشتباهی فاحش شده است.
دکتر علی نژاد با اشاره به ظرفیت بی نظیر خوزستان و اهمیت دستیابی به آن برای دشمن گفت: با مقاومت ملت دلیر ایران و سایر ملت های منطقه در مقابل نقشه های شوم استعماری و ایجاد جبهه ای وسیع از مقاومت و بیداری اسلامی که به محور مقاومت معروف است از عراق تا یمن، بحرین، فلسطین، اردن و سوریه امتداد یافته و دشمن را زمین گیر ساخته است.
صاحب امتیاز و مدیر مسوول انتشارات مهد تاریخ و تمدن با بیان اینکه خیال پردازی های دشمن منجر به ایجاد نام احواز شد، تصریح کرد: موانعی که بر سر راه اجرای نقشه های شوم دشمنان قرار گرفت، سبب شد تا آنان از کشوری خیالی به نام « الاحواز» نام ببرند، این کشور نه تنها خوزستان کنونی را در بر میگیرد بلکه تمام سواحل خلیج فارس را در خود جای داده است.
نویسنده کتاب '' اهواز یا احواز'' در پایان عنوان داشت: دشمن به خیال خام خود تصور میکرد که با ایجاد درگیری داخلی درون خاک جمهوری اسلامی خطر را از رژیم اشغالگر صهیونیستی دور کرده و از گسترش انقلاب اسلامی در منطقه جلوگیری کنند.
گفتنی است، کتاب اهواز یا احواز در سه بخش فارسی، عربی و چکیده انگلیسی به رشته تحریر درآمده است، در بخش نخست آن افزون بر مقدمه ناشر به اهمیت خوزستان در گذر تاریخ پرداخته شده است، فصل دوم به بیان خاطره اختصاص داده شده و در بخش سوم نویسنده از آغاز یک اشتباه توسط یاقوت حموی قلم میزند.
قسمت چهارم این کتاب نیز با بهره گیری از منابع و مآخذ تاریخی صحت نام اهواز را بررسی میکند و بخش پنجم به کتاب شناسی نام اهواز میپردازد.
نویسنده در بخش ششم و پایانی بخش فارسی به نتیجه گیری پیرامون این نام براساس مستندات تاریخی پرداخته است.
لازم به ذکر است، دکتر عبدالکاظم علی نژاد، کتاب عربی نظرة عابرة الی تاریخ التشیع فی خوزستان، کتاب ابوهلال عسکری پدیده ادبی قرن چهارم، کتاب نگاهی گذرا به تاریخ تشیع در خوزستان به زبان فارسی و ابن سکیّت دورقی اهوازی؛ شهید ولایت را در کارنامه ادبی خود دارد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
تمامی حقوق برای وب سایت خبری_ تحلیلی * ایران ما * محفوظ است. * ایران ما * آمده است تا در ارائه مطالب متفاوت باشد. البته متفاوت نه به این معنی که همه ی مطالب در سایت خبری_تحلیلی ما تولیدی خواهند بود؛ چرا که افزایش تولید مطلب، نیازمند داشتن نویسندگان و خبرنگاران در حوزه های مختلف است که به دلایل مختلف در این مقطع زمانی برای ما ما امکان پذیر نیست. اما تمامی سعی و کوشش ما در این پایگاه خبری_تحلیلی ارائه متفاوت مطالب است تا خوانندگان گران قدر شاهد مطالب تکراری نباشند. باسپاس مدیر مسئول پایگاه خبری_تحلیلی * ایران ما * اعظم صمدزاده
پایگاه خبری ایران ما : آدرس خوزستان، اهواز، آریاشهر، تلفن اعظم صمدزاده 09052464559
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.