menusearch
iranmakh.ir

موزه نقطه اتصال ما به گذشتگان/ شهر موزه آبادان/هر شهر یک موزه

جستجو
شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ | ۲۳:۱۶:۵۳
۱۴۰۲/۱۲/۲۳ چهارشنبه
موزه نقطه اتصال ما به گذشتگان/ شهر موزه آبادان/هر شهر یک موزه
موزه نقطه اتصال ما به گذشتگان/ شهر موزه آبادان/هر شهر یک موزه

به گزارش خبرنگار ایران ما از اهواز در حاشیه سومین روز از برگزاری نخستین نمایشگاه موزه ها، اشیاء و اسناد تاریخی صنعت نفت جنوب، نشست خبری مدیر کل موزه های کشورعلیرضا ایزدی در ۲۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در اهواز اظهار کرد: شروع صحبت های خودم را از یک اتصال با این خطه آغاز میکنم. غریب به یکسال سن داشتم که پدرم در این منطقه و در کنار مردم این سرزمین به دفاع از این خاک پرداخت و جان خودش را فدای مردم و میهنش کرد.

وی افزود: مهم‌ترین وظیفه ما مسؤلین خدمتگزاری است. اتصال به شهدا و ایثارگران مسولیت ما را سنگین تر می‌کند. ما هر آنچه داریم متعلق به این مردم است. این خطه یکی از نقاط هویت بخش سرزمین ما است. ایران قلمرو فرهنگی است، نه فقط یه قلمرو سرزمینی است. محدوده و وسعتی به تنوع فرهنگ، با اقوام و قومیت های مختلف و با اندیشه های مختلف. همه در کنار هم دست در دست هم در طول سالیان متمادی از وجود سرزمینی دفاع کردند.مردم ما توانستند با تمام فراز و نشیب ها از حدود سرزمینی خود دفاع کنند البته با حفظ تنوع قومیتی در کنارهم. انصافا مردم ما حافظان این سرزمینند و جمهوری اسلامی انفجار همبستگی و همدلی سرزمینی بوده است.

مدیر کل موزه های کشور در ادامه اشاره کرد: یکی از اقدامات ارزنده آقای اوجی وزیر نفت، در دوره اخیر و دولت سیزدهم اهتمام ایشان به حفاظت از تاریخ میراث فرهنگی نفت است. شکل گیری ساختاری منسجم و نظامند در وزارت نفت یکی از مهمترین نقاط بروز و ظهور شکل گیری اولین نمایشگاه بعد از غریب به صد سال از تاریخ منطقه نفت خیز جنوب با تحت تاثیر قرار دادن ۵ استان نفت خیز کشور است. شروع این فعالیت حتما نقدها و اشکالاتی را با خود به همراه دارد. این اولین گام برای رشد و شکوفایی و پیشرفت خواهد بود. هر نقطه آغاز عیوبی دارد اما از شروع نباید ترسید زیرا که باعث پیشرفت ما خواهد شد. هیچ وقت نباید نگران این باشیم که از کجا باید شروع کنیم مهم برداشتن قدم اول است.

وی گفت: با اهتمام مدیر عامل مناطق نفت خیز جنوب و هدایت و راهنمایی های وزارت نفت و همکاری همکاران در اداره میراث فرهنگی استان خوزستان توانستیم به عنوان یک حرکت نوپا و آغازین این نمایشگاه را دایر کنیم. در حال حاضر صحبت در مورد ثبت این اثر از حوزه تخصصی مقداری فاصله دارد. اما اینکه اینجا به عنوان یک رویداد و تاریخ آموزش صنعت نفت باید حفاظت شود و به ماموریت خودش ادامه دهد تردیدی نیست، و بخشی از میراث ناملموس شکل گیری و آموزش و توانمند سازی نیروی انسانی این سرزمین عمل کند، به طور قطع می‌تواند به عنوان یکی از گام‌های مهم و پیش رو در دوران مدیریت و برنامه ریزی موضع نفت مدنظر قرار بگیرد.

وی ادامه داد: بحث صنعت نفت را اگر بخواهیم در سه دوره تاریخی مورد تحلیل قراردهیم؛ تا ملی شدن صنعت نفت بخش ابتدایی است. بخش دوم از ملی شدن صنعت نفت تا انقلاب اسلامی است و بخش سوم دوران سخت حجمه ها و حملات به مناطق نفت خیز جنوب است. از حضور فعال کارکنان و خدمتگذاران این کشور در مناطق نفت خیز تا بمب باران جزایر نفتی تا آسیب ها و حصر آبادان و ورود به عصر حاضر تحریم های اقتصادی.

مدیر کل موزه های کشور در ادامه افزود: موفقیت های امروز را باید در کنار کاستی‌ها دید، نه اینکه کاستی ها باعث نادیده گرفتن موفقیت های ما شوند. امروز حفظ این میراث صنعتی، وجود نفت به عنوان بخشی مهمی از اقتصاد کشور حتما به واسطه بالیدن به نیروهای داخلی و استفاده از متخصصان داخلی است.

کاربرد موزه ی نفت چیست؟

موزه نفت نباید فقط به مثابه معرفی اشیا و گورستان اشیا باشد، بلکه هدف و سیر تاریخی و روایتی درست از تاثیر گذاری نفت بر این سرزمین باشد.

شهر موزه آبادان 

با اهتمام وزارت نفت قصد داریم شهر موزه آبادان را به عنوان یک تاریخ هویتی سرزمینمان را داشته باشیم. شهری که تا قبل از پیدایش نفت بروز و ظهور خارجی نداشته است. عدم وابستگی و بلوغ در شکل گیری شهر آبادان کاملا مشخص است. شهری است که کمتر از صد سال قدمت دارد. شهری است که گویش، خوراک، فرهنگ و ادبیات دارد.همه ی اینها ناشی از بلوغ مردم این سرزمین است. تلاش ما این است که در هر شهر موزه داشته داشته باشیم و شعار ما هر شهر یک موزه است.

وی تاکید کرد: تعریف ما از موزه های نفت نباید صرفا معطوف به تعدادی از اشیا دارای قدمت باشد. البته که این اشیا مهم هستند و باید در حوزه های مختلف شناسایی و مورد حفاظت قرار گیرند. اموال واشیایی که متمایز هستند و نمونه و مشابه ندارند یا جز اولین ها هستند حتما باید در سامانه وزارت نفت (سامانه جام) ثبت شوند و پس از تایید ما بتوانیم اقدامات اولیه حفاظتی روی این اشیا شکل بگیرد. بعد از شناسایی این اموال، فرایند مجموعه داری این اموال و تبدیل مجوعه های مختلف که دارای روایتی مشخص هستند به همدیگر و خلق موزه های تخصصی‌.

در پایان علیرضا ایزدی گفت: موزه ها به مثابه یک رسانه هستند. موزه ها نقطه اتصال ما به گذشتگان هستند.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

قوانین و مقررات سازمان

قوانین و مقررات سازمان

تمامی حقوق برای وب سایت خبری_ تحلیلی * ایران ما * محفوظ است. * ایران ما * آمده است تا در ارائه مطالب متفاوت باشد. البته متفاوت نه به این معنی که همه ی مطالب در سایت خبری_تحلیلی ما تولیدی خواهند بود؛ چرا که افزایش تولید مطلب، نیازمند داشتن نویسندگان و خبرنگاران در حوزه های مختلف است که به دلایل مختلف در این مقطع زمانی برای ما ما امکان پذیر نیست. اما تمامی سعی و کوشش ما در این پایگاه خبری_تحلیلی ارائه متفاوت مطالب است تا خوانندگان گران قدر شاهد مطالب تکراری نباشند. باسپاس مدیر مسئول پایگاه خبری_تحلیلی * ایران ما * اعظم صمدزاده