menusearch
iranmakh.ir

۸۰درصد منابع درآمدی منطقه آزاد اروند در شهرهای آبادان و خرمشهر هزینه می‌شود

جستجو
شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ | ۰۱:۰۰:۵۴
۱۴۰۳/۱۰/۲۰ پنجشنبه
۸۰درصد منابع درآمدی منطقه آزاد اروند در شهرهای آبادان و خرمشهر هزینه می‌شود
۸۰درصد منابع درآمدی منطقه آزاد اروند در شهرهای آبادان و خرمشهر هزینه می‌شود

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند گفت: در ۲۰ سال اخیر ۸۰درصد منابع درآمدی این سازمان صرف زیرساخت ها و پروژه های عمرانی شهرهای آبادان و خرمشهر هزینه شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند گفت: در ۲۰ سال اخیر ۸۰درصد منابع درآمدی این سازمان صرف زیرساخت ها و پروژه های عمرانی شهرهای آبادان و خرمشهر هزینه شده است.

به گزارش خبرنگار ایران ما، علی زارعی در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند با استناد به آمار و ارقام افزود:در حوزه عمرانی در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از یک هزارو ۷۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات و درآمدهای منطقه آزاد اروند صرف پروژه های عمرانی و زیرساخت های ۲ شهر آبادان و خرمشهر شده است.

وی با بیان اینکه سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند یک ریال اعتبار دولتی دریافت نکرده است افزود: با توجه به اینکه از ابتدای شکل گیری منطقه آزاد اروند، زیرساخت های لازم در محدوده منطقه آزاد اروند فراهم نشده بود، اولویت نخست برای این منطقه بهسازی و زیرساخت های این دو شهر بود که منطقه آزاد اروند در مدت ۲ دهه از بخش مهمی از زیرساخت های این دو شهر را فراهم کرد.

وی احداث بارانداز صادراتی شلمچه به مساحت ۱۰۰ هکتار را از اقدام های مهم عمرانی منطقه آزاد اروند بیان کرد و افزود: این باراندار بزرگترین بارانداز صادراتی و تجاری کشور است که نقش مهمی در تسهیل صادرات کالا به عراق دارد.

*مسئولیت های اجتماعی منطقه آزاد اروند*

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند در این نشست خبری به انجام مسئولیت های اجتماعی این منطقه در ۲ شهر خرمشهر و آبادان اشاره کرد و افزود: به جرات می‌توان گفت: هیچ دستگاه و سازمانی به اندازه منطقه آزاد اروند در این شهر مرزی کار عمرانی و مسئولیت های اجتماعی و مدنی انجام نداده است.

زارعی گفت: منطقه آزاد اروند در بخش پزشکی، بهداشت و درمان خرمشهر و آبادان بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه کرده است ضمن آنکه در بخش نوسازی مدارس، فرهنگی و هنری اعتبارات زیادی هزینه کرده است.

وی گفت: تنها در ۲ سال اخیر ۱۸۵۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در شهرهای آبادان و خرمشهر تعریف کرده که ۱۰۵۰ میلیارد تومان آن تا پایان سال ۱۴۰۲ جذب شده است. زارعی افزود: سال گذشته در بخش مبلمان شهری و تجهیز مدارس ۲ شهر آبادان و خرمشهر ۲۷ میلیارد تومان توسط منطقه ازاد اروند هزینه شده است.

وی گفت: منطقه آزاد اروند بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در بخش های فرهنگی، ساخت فضاهای ورزشی و تفریحی، باشگاه های ورزشی و تیم داری در ۲ شهر آبادان و خرمشهر هزینه کرده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند در ادامه به اهداف تشکیل مناطق آزاد کشور اشاره کرد و گفت: رونق صادرات، تولید و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی از اهداف تشکیل مناطق آزاد بوده اند و خوشبختانه منطقه آزاد اروند در این سه هدف موفقیت های زیادی بدست آورده که سبب رونق تجاری، اشتغال و توسعه صادرات کالا از این منطقه شده است.

زارعی افزود: تا پیش از شکل گیری منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند تنها۳۰ کارخانه در آبادان و خرمشهر فعال بودند در حالی که هم اکنون ۲۳۰ شرکت و کارخانه در ۹۲۰۰ هکتار سایت صنعتی در آبادان و خرمشهر فعالیت می‌کنند.

وی گفت: پارسال حدود ۲۲۰ میلیون دلار کالای تولیدی منطقه آزاد اروند صادر شده است که نشان از رونق تولید و سرمایه گذاری قابل توجه در این منطقه حکایت می‌کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند درادامه گفت: در ۹ ماه نخست امسال حدود ۲۲۰ میلیون دلار کالای تولیدی این منطقه به خارج صادر شده که این رقم یک رکورد محسوب می‌شود.

*جهش در صادرات / ۲ میلیارد دلار کالا از منطقه آزاد اروند صادر شد*

زارعی از صادرات ۲ میلیارد دلاری کالا از منطقه آزاد اروند در ۹ ماه سال جاری خبر داد و گفت: رقم صادرات در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۵۰ میلیون دلار بوده است.

وی سهمیه واردات منطقه آزاد اروند در سال جاری را ۴۱ میلیون دلار بیان کرد و گفت: این واردات در قالب کالای همراه مسافر تعریف شده است. مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند به برخی بی انصافی ها و بداخلاقی ها و اظهار نظرهای نادرست در باره تراز منفی تجارت در منطقه آزاد اروند اشاره کرد و گفت:اینکه مطرح می‌شود تراز تجارت در منطقه منفی است یک مغلطه است و مبنای علمی ندارد.

وی گفت:به عنوان مثال یک میلیارد دلار کالا از گمرک خرمشهر ترخیص شده که عموما” مواد اولیه و سرمایه ای بوده که به سرزمین مادر ارسال شده و ربطی به منطقه آزاد اروند ندارد چون این واردات ملی بوده است.

*منطقه آزاد اروند یک فرصت و ظرفیت برای خوزستان است*

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند، این منطقه را یک فرصت و ظرفیت برای توسعه استان خوزستان توصیف کرد و گفت:این منطقه با برخورداری از فرودگاه بین المللی، راه آهن، جاده های ترانزیتی، نزدیکی به بصره، کشتیرانی دسترسی به سواحل و دریا و نزدیکی به کشورهای حوزه خلیج فارسظرفیت های بسیاری در بخش های گردشگری سلامت، کشاورزی، صادرات، واردات و متعاقب آن ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی دارد وباید از این ظرفیت ها برای رسیدن به توسعه پایدار و متوازن در استان خوزستان استفاده کرد.

وی تصریح کرد: اگر مسایل سیاسی و بداخلاقی ها را کنار بگذاریم و در منطقه آزاد اروند سرمایه گذاری صورت گیرد می‌توان رونق را ایجاد کرد زراعی مجموع درآمدهای سالانه منطقه آزاد اروند را ۲۵۰۰ میلیارد تومان بیان کرد و گفت:با این منابع محدود نمی‌توان انتظار تحول داشت.

*با افزایش محدوده منطقه آزاد مخالف هستم مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند با بیان اینکه با افزایش محدوده منطقه آزاد مخالف هستم گفت: مساحت و محدوده زیاد منطقه آزاد اروند افتخار نیست چون خروجی ندارد و تنها به گران شدن زمین می‌انجامد.

وی گفت: به عنوان مثال منطقه آزاد جبل علی در امارات متحده عربی یک منطقه کوچک و بیابانی است ولی به تنهایی چند برابر کشور ما درآمد دارد. زراعی در عین حال گفت: می‌توان مجوزهای نواحی صنعتی و تولیدی منیوحی، چوئبده و اروندکنار از منطقه آزاد اروندصادر شود تا از مزایای این منطقه بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه جمعیت کل مناطق آزاد کشور را ۱٫۵ میلیون نفر بیان کرد و گفت: از این میزان جمعیت ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر در محدده منطقه آزاد اروند ساکن هستند. در این نشست معاون امور عمرانی سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند گزارشی از پیشرفت پل جدید خرمشهر که توسط منطقه آزاد اروند بر روی رودخانه کارون در حال ساخت است ارائه کرد. قاسم شریف باوی با بیان اینکه پیشرفت کاری این گل که در مجموع ۲هزار میلیارد تومان هزینه دارد نزدیک به ۸۰درصد بیان و پیش بینی کرد با این روند خوب اجرایی در خرداد ۱۴۰۴ این پل زیربار ترافیک قرار گیرد.

وی با بیان اینکه برای شروع بکار این پروژه با مشکلات زیادی از جمله لوله های آب و فاضلاب، فیبرنوری، کابل برق، مغروقه های کف رودخانه کارن و هماهنگی بین بخشی روبرو بودیم افزود: خوشبختانه همه این مشکلات را پشت سر گذاشتیم و اگر این مشکلات نبود بر اساس همان طرح زمان بندی ۲۴ ماهه این پل به بهره برداری می‌رسید. شریف باوی با اشاره به اینکه هم اکنون۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر در این پل مشغول کار هستند گفت: با بهره برداری از این پل مشکل ترافیک شهری خرمشهر و تردد مردم بخصوص در ایام اربعین و تعطیلات سال جدید که گردشگران و زائران زیادی وارد خرمشهر می‌شوند حل می‌شود و شاهد حوادث و تصادفات رانندگی نخواهیم بود.

وی فرسودگی زیاد پل قدیمی خرمشهر را یکی از دلایل ساخت پل جدید عنوان کرد و گفت: ساخت این پل یکی از مطالبات بحق مردم خرمشهر است. وی بهسازی و آسفالت معابر و خیابان های منطقه سلیج غربی و شرقی آبادان را یکی از اقدام های مهم منطقه آزاد اروند بیان کرد و گفت:در همه نقاط شهرهای آبادان و خرمشهر اقدام های منطقه آزاد اروند کاملا” مشهود است.

بنا به این گزارش، خبرنگاران رسانه های جمعی سپس از پروژه های مهم منطقه آزاد اروند از جمله بارانداز صادراتی شلمچه، خط آهن خرمشهر – شلمچه و پل در دست ساخت خرمشهر بازدید کردند. منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند در بهمن ماه ۱۳۸۴ بر اساس مصوبه هیات دولت در محدوده ای به وسعت ۱۷هزار هکتار تشکیل شد ولی بعدا محدوده آن به ۳۲هزار هکتار افزایش یافت.

#اخبار_مهم_خوزستان

#پایگاه_خبری_ایران_ما

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

قوانین و مقررات سازمان

قوانین و مقررات سازمان

تمامی حقوق برای وب سایت خبری_ تحلیلی * ایران ما * محفوظ است. * ایران ما * آمده است تا در ارائه مطالب متفاوت باشد. البته متفاوت نه به این معنی که همه ی مطالب در سایت خبری_تحلیلی ما تولیدی خواهند بود؛ چرا که افزایش تولید مطلب، نیازمند داشتن نویسندگان و خبرنگاران در حوزه های مختلف است که به دلایل مختلف در این مقطع زمانی برای ما ما امکان پذیر نیست. اما تمامی سعی و کوشش ما در این پایگاه خبری_تحلیلی ارائه متفاوت مطالب است تا خوانندگان گران قدر شاهد مطالب تکراری نباشند. باسپاس مدیر مسئول پایگاه خبری_تحلیلی * ایران ما * اعظم صمدزاده